Nybegynnerguide med krystaller

Ny med bruk av krystaller? Her er en liten nybegynnerguide for bruk av krystaller.

Mange som ikke har brukt krystaller tidligere vet ikke helt hvor de skal begynne og hvordan de skal gjøre det med krystaller. Hva er meningen, hvordan skal man bruke de og hvor begynner man? Her kommer noen tips for å få deg igang.

 

1. Kjøp av krystaller

Når du først skal komme i gang med krystaller så er det lurt å tenke over hva du ønsker fra krystallen. Trenger du noe spesielt i livet ditt, veiledning, støtte, beskyttelse eller styrke for eksempel? Når du kjøper krystaller kan du kjøpe ut i fra din intuisjon, eller ut etter bestemte egenskaper krystallen har. Det som ofte er lurt er å gå inn i butikken å se over krystallene som ligger der. Er det noen som fatter din interesse ekstra mye, så er det som oftest den du trenger. La krystallen snakke til deg og la den velge deg. Som oftest er det disse egenskapene fra krystallen du faktisk trenger!

2. Før du tar i bruk din krystall

Det er viktig å rense krystallen før du tar den i bruk. Det er mange måter man kan rense krystaller på, men det mest enkleste er å bruke røkelse. Du kan også legge den i solen i et par timer, holde den i en rennende bekk, legge den ut i måneskinn når det er fullmåne eller legge den ved en selenitt. Skal du rense den i vann eller solskinn så må du passe på at krystallen tåler vann eller sol. Røkelse som er fint å bruke er Palo Santo eller hvit salvie. Da er man sikker på at man ikke skader krystallen på noen måte.

Etter du har renset krystallen så kan du sette en intensjon med den ut i fra hva du trenger av den.

Da kan du holde stenen i hånden og fokuser på hva du ønsker fra steinen og hvilken intensjon den skal ha. Se for deg intensjonen med hele deg og at steinen vil hjelpe deg med akkurat det.

3. Når krystallerne er klar

Når du har renset og satt intensjonen til krystallen, så er den klar for bruk. Om du ønsker å bruke den aktivt eller ha den liggende i et rom, er opp til deg. Det er mange forskjellige måter man kan bruke krystaller på, og det er akkurat opp til deg selv.

Trenger du å bruke de aktivt så kan du meditere med de eller ha de i lommen/BH-en for å ha de direkte på deg. Har du en krystall som skal hjelpe til med ro og søvn, så kan det være fint å ha den på natbordet, ønsker du harmoni i hjemmet så kan den være fin å ha på stuebordet eller på kjøkkenet. Trenger du ekstra styrke på jobben så kan du ha den i veska eller på kontoret. Det er ingen grenser for hvor man kan ha krystaller liggende.

En fin måte å få jobbet aktivt med kraften i krystallen er å bruke de i meditasjon og i ritualer du skaper for deg selv. Fullmånerituale, morgenrituale og kveldsrituale er gode måter å få brukt krystallen aktivt på. 

Syns du krystallen er fin å se på så kan den brukes som pynt, det er ingen grenser for hva du kan bruke de til.

Masse lykke til med dine krystaller!