Essensielle Gua Sha

Gua Sha har blitt særlig populært i vesten de siste årene, men Gua Sha er opprinnelig en gammel tradisjonell kinesisk massasjeteknikk eller "skrapeteknikk". I Gua Sha, som kan oversettes til "skrape" og "sand", så benytter man i nyere tradisjon en Gua Sha sten (som oftest jade) til å stimulere både blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen i huden slik at hudens generelle helse forbedres. I østlig medisin brukte den opprinnelig buffalohorn til å skrape og massere huden med, men i dag brukes det vi kaller Gua Sha sten som er som oftest sten av jade eller rosenkvarts.

Gua Sha er en skånsom massasjeteknikk som får i gang blodsirkulasjonen og er god for lymfedrenasje samtidig som den gir slipp på spenninger i ansikt, kjeve og nakke. Den gir glød til ansiktet og er veldig fin å bruke for å få bort hevelser, men er også fin å bruke på nakke og rygg for å komme dypere inn i vev og muskler.

Når man bruker Gua Sha i ansiktet så er det viktig at man renser huden først, deretter påfører man serum, ansiktskrem eller olje for at stenen skal skli godt over huden. Bevegelsene med stenen skal som oftest gå oppover og man skal ha medium trykk slik at det ikke blir for svakt og heller ikke for hard. Det beste er bare å prøve seg fram til hva man syns passer huden sin. Et tegn på at du gjør det riktig er at du får en lett rødhet og god glød i huden etter du er ferdig.

 

Det finnes mange forskjellige Gua Sha redskaper å bruke, men disse er de mest vanlige:

Da ønsker jeg deg lykke til med å finne din egen Gua Sha-rutine!